perjantai 3. elokuuta 2012

Laama nostaa kissan häntää

Melkein 30 vuotta sitten kun olin vielä nuori ja viaton musiikkifani, yksi "esikuvistani" oli helsinkiläisen Laama -fanzinen päätoimittaja Sburg. Tyyppi kirjoitti ytimekkäästi mutta ilmeikkäästi, huomasi vilungin siellä missä vilunki pesi, eikä pelännyt tarvittaessa sivaltaa sanan säilällä skenen ikoneitakaan, mikäli tarvetta ilmeni. Laama ei ole ilmestynyt enää pariinkymmeneen vuoteen, mutta onneksi Sburgin kirjoituksia saa lukea aina silloin tällöin Toisen Vaihtoehdon sivuilta. 

  Kancer Kountry -fanzinen uudehkossa numerossa on pitkä Sburg-haastattelu, josta on ihan pakko lainata tähän muutama rivi. 

  Kancer Kountry kysyy millaista palautetta Laamasta tuli, johon Sburg vastailee seikkaperäisesti, kunnes... 

  Sburg: "Palaute ylitse muiden taitaa olla se kun suuresti arvostamani Mutiny lehden tekijä Janne Mäki-Turja aikoinaan Toisen Vaihtoehdon haastattelussa kuvaili kuinka hän oli ollut Laaman 9 saadessaan niin tohkeissaan, että oli kiivennyt lukemaan sitä kotitalonsa katolle savupiipun taakse saadakseen keskittyä rauhassa. Siinä jo lähestyttiin raameihin laitettavaa palautetta." 

  Varmaan arvaattekin, kuinka tuon lukeminen lämmittää mieltäni. Laittaisin tähän hitto vielä vaikka kuvan siitä savupiipusta, mutta en tunne ihmisiä, jotka vanhassa kotitalossani nykyään asuvat, enkä oikein usko että he pitäisivät siitä että kiipeilen heidän katollaan kameran kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti